Blog

Nisan 27, 2020

Sürtünme kaynak metodu ile plastik çemberleri birleştirme

Sürtünme kaynak metodu ile plastik çemberleri birleştirme;

Şarjlı çemberleme makinesi ve havalı çember makinası ile çemberleme yapmak için, plastik çember önce hizalanır ve çemberleme makinesi dişlileri arasında tutturulur. Dişli kaynak bölümleri hizalanmış plastik çemberin dış bölgesinden dişlilere tutturulur ve plastik çemberleri zıt yönde titreterek vibrasyon ile kaynak oluşumunu sağlar. Kaynatma dişlileri arasında basınç altında yapılan bu titreşim hareketinin sonucunda plastik çember, pp çember veya pet çemberin iç yüzeyinin yeterli düzeyde ısınması sağlanır ve kaynama sıcaklığına eriştiği anda titreşim hareketi durdurulur. Kısa soğutma süresince çember makinası dişlileri plastik çembere baskı yapmaya devam eder. Çemberleme makinası işlemi tamamlandıktan sonra kaynama bölgesi serbest bırakılır ve çemberleme makinası plastik çemberden ayrılır.

Plastik çemberler depolama veya kullanım şartlarından dolayı ıslak veya yağlanmış ise titreşim esnasında kaynak için gerekli olan ısının oluşumunu engellerler ve sonuç olarak çember makinası çemberi kaynatamaz. Hatalı Plastik Çember kullanılması durumunda çemberleme makinasının dişli ve titreşim parçaları plastik çemberi aşındırır ve yeterli mukavemet sağlanamaz. Çember mukavemeti; bir plastik çemberi koparmak için gerekli olan kopma kuvvetine denir. Kopma dayanıklılığı çemberin kalitesine, kalınlığına, genişliğine ve çemberleme makinasının kaynak kalitesine bağlıdır. Çember kalınlaştıkça ve genişledikçe kopma dayanıklılığı artar.

Sürtünme kaynak metodu PP Çember ve Pet Çember ve Plastik Çemberlerde uygulanabilir. Strapex Şarjlı Plastik Çember Makinelerinde ve Eastrap Havalı Çember Makinalarında Polyester Çember kaynak verimliliği %90’dır. 

Onare Endüstriyel Ambalajlama Plastik Çemberleri tüm Çemberleme Makinalarında en yüksek verimlilikte kullanılabilir.

Çemberleme Makinası Onare , , ,
About admin