Blog

Aralık 16, 2020

Ambalaj Sektöründe Çemberleme

2020 yılında yaşanan pandemi sonucu ürün tedariğinde paketli mallara talebin artması ile koli ve kutuya olan ihtiyacı artırdı.

Artan bu talebi karşılayabilmek için üretim her aşamasında kapasite ve verimlilik artışı sağlandı. Üretilen koli ve kutuların paketlenmesinde ve bu ürünlerin paletler üzerine dizilip bağlanmasında kullanılan plastik çember ve çember makinası da önem kazandı.

Ambalaj sektöründe kullanılacak çember makinası uygulamaları ile ilgili kapsamlı rehber hazırladık.

5 mm PP Çember

Üretilen kolilerin ve kutuların 10’lu desteler halinde bir araya getirilmesinde kullanılan çember 5 mm PP çemberdir. Hafif olan ürünlerin bağlanmasında kullanılan bu çember, yüksek metrajları sayesinde, 1 bobin çember ile maksimum koli bağlayabilirsiniz. Daha ağır ve büyük malzemelerin paketlenmesinde 8 mm pp çember de kullanılmaktadır.

 

yarı otomatik cember makinasi

yarı otomatik çember makinası

Koli Bağlama Makinası

Koli bağlama makinası genellikle yarı otomatik çember makinası için kullanılır. Desteler haline getirilmiş kolilerin, operatör yardımı ile etrafından plastik çemberin geçirilip makine ucuna verilmesi ile çalışır. Operatör desteği gerektirdiğinden, daha yüksek çemberleme için otomatik çember makinası kullanılır. En iyi koli bağlama makinası incelemek için  https://onare.com/urunler/yari-otomatik-cember-makinesi/ sayfamızı ziyaret edebilir ve uzman satış ekibimizi arayabilirsiniz.


Otomatik Çember Makinası

Otomatik çember makinası ile koli bağlama makinasının aksine operatöre gerek kalmadan ya da minimum gereksinimle çemberleme yapabilirsiniz. Makine üzerindeki çerçeve sayesinde, üzerine konan kolileri otomatik olarak çemberler. Üretim hatlarının sonunda konveyörlere entegre de çalışabilir. Orta ve yüksek miktarda yapılan üretimlerde kullanılan çember makinasıdır. https://onare.com/urunler/tam-otomatik-cember-makinasi/ linkinde ürünlerimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi için uzman satış ekibimizi arayabilirsiniz.

 

Şarjlı Çember Makinası

Şarjlı çember makinası, paletlere dizilmiş olan koli ve kutuların palet üzerinde dağılmadan sevk edilmesi için kullanılan makinelerdir. Genellikle 12 mm plastik çember kullanılır. Palet etrafından operatör yardımız ile geçirilen çemberi bağlamak için kullanılan makinelerdir. Şarjlı çemberleme makinalarına https://onare.com/urunler/havali-akulu-cemberleme-makinasi/ linkinden inceleyebilirsiniz.

 


Şarjlı çember makinasına alternatif olarak; eğilmeden, palet etrafından dolaşmadan çemberleme yapabilmeniz için patentli Ergopack Ergonomik Palet Çember Makinası kullanılabilir. Ergopack makinemiz ile ilgili https://onare.com/urunler/ergonomik-palet-cemberleme-makinasi/ adresimizi ziyaret ederek ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Türkiye’nin her yerinden 444 7225 numarasını arayarak bilgi alabilir ve ürün demosu için randevu talep edebilirisiniz.

 

 

 

 

Oluklu Mukavva & Kağıt Sektörüne özel çözümlerimizi
incelemek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

 

 

 

 

Fuarlar ,
About admin