Blog

Mart 18, 2021

Plastik ve Çelik Çemberleme Arasındaki Farklar

Farklı işler, farklı bağlama araçları gerektirir. Çemberleme için yaygın kullanılan iki malzeme çelik çember ve plastik çemberdir. Güvenli ve emniyetli paketleme söz konusu olduğunda her ikisinin tercih edilmesi için artı özellikleri vardır. 

Farklı işler, farklı bağlama araçları gerektirir. Çemberleme için yaygın kullanılan iki malzeme çelik çember ve plastik çemberdir.

Plastik çember ve çelik çember arasında seçim yaparken, ortadaki durum için en ideal ambalaj çemberini seçmek için ikisi arasında nitelikleri inceleyelim.

Esneklik

Daha elastik ve esnek ambalaj gerektiren bir malzeme için çelik yerine plastik tercih edilmelidir. Esneme aralığı çelikten daha fazladır.

Mukavemet

Çelik çember, plastik çembere göre daha güçlüdür ancak plastik çembere göre daha kırılgandır. Ağır kargo yükleri için çelik çember tercih edilmelidir.

Ağır Nakliye Koşulları

UV ışınlarına karşı dayanıklılık ve ağır koşullarda çelik çember daha koruyucudur. Ancak çelik sıcaklık değişikliklerinde kısalıp uzayabilir. Eyfel kulesi yaz ve kış aylarında yaklaşık 2 metre kısalıp uzar. Dolayısıyla farklı iklim koşullarında, yeterli mukavemete sahip plastik kompozit çemberler kullanılabilir.

Korozyon Direnci

Plastik çember korozyona karşı dirençlidir. Ancak çelik çember alırken paslanmaz çelik kaplama olmasına özen gösterilmelidir. 

Çevresel Etki

Plastik ve çelik geri dönüştürülebilir malzemedir. Bunun için çevresel etki bakımında tüm çemberler güvenle tercih edilebilirler.

Hangi Çemberi Kullanmalıyım?

Çelik çember ve plastik çember arasında temel farklılıklar göz önünde bulundurulduğunda tercih edilmesi gereken model uygun olacak olan en düşük maliyetle en iyi performansı beklemektir. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının çember makinası ve ambalaj çemberi çözüm ortağı olarak uzman satış ekibimizden destek alabilirsiniz.

Çemberleme Makinası Onare
About admin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir